KaRo BV

Start pioenseizoen; een goede start is het halve werk .


Pioen-touw-steunen

Om de pioenen steun te geven, wordt er gewerkt met verschillende paaltjes, steuntjes, etc. KaRo heeft inmiddels verschillende klantspecifieke, twee-potige pioen-touw-steunen laten maken waar touw of gewasdraad langs gespannen kan worden. Op onze webshop staan enkele voorbeelden van modellen met daarbij maatvoeringen:
https://webshop.karobv.nl/g/actie-seizoensproducte...

Er is veel mogelijk qua modellen. Levertijd is 2-4 weken. Als u geïnteresseerd bent in pioen-touw-steunen, neem dan contact op met Danny Rood.


Start-voeding

Als de eerste groeischeuten de grond weer uit komen, zal de plant het suikertransport weer op gang willen brengen. Het gewas zal vooral in de beginfase behoefte hebben aan Borium, Silicium en Calcium. Deze drie elementen spelen een cruciale rol bij de start van de groei :

  1. Borium activeert silicium
  2. Silicium start de opname van elementen, te beginnen met calcium
  3. Calcium zorgt met silicium voor een sterke celwanden en dus een weerbaar gewas

Borium

Borium verhoogt de silicium- en calciumefficiëntie, is betrokken bij de celwandsterkte en is belangrijk voor goede wortelontwikkeling. De startgift is 20ltr/hectare Humi-B. Humi-B is een zuivere humine met 2,0% gebufferde borium. Het is een gebruiksklare oplossing voor een makkelijke toepassing. Borium is het spoorelement dat het meest instabiel is en gemakkelijk uitspoelt in bodems met een laag humusgehalte, omdat borium negatief geladen is. Doordat de borium in Humi-B is gekoppeld aan een huminezuur spoelt de borium veel minder uit. Huminezuur bevordert tevens de vorming van wortelharen.

Silicium

Silicium is belangrijk voor de stevigheid van celwanden, waardoor ziekten en insecten minder snel een kans krijgen om de plant aan te tasten. Verder is silicium belangrijk voor een goede bloem- en vruchtzetting. Silicium kan via de bodem gegeven worden middels 20ltr/hectare Dia-Life. Dit bevat naast silicium, ook calcium en fosfaat.

Calcium & Fosfaat
Calcium zorgt met silicium voor de stevigheid van de celwanden. Hierdoor wordt de basis van een weerbaar gewas gelegd. Fosfaat stimuleert de beworteling en dus indirect de opname van voeding. Calcium en fosfaat kunnen via de bodem gegeven worden middels spuiten van Phos-Life op de grond. Dit bevat een hoge concentratie van natuurlijk calcium en fosfaat in de gemicroniseerde vorm. Dosering 20ltr/hectare Phos-Life.

Root & Shoot
Als aanvulling op de gift Borium, Silicium, Calcium en Fosfaat adviseren we een startgift van 10ltr/hectare Root & Shoot. Dit is een uniek mengsel van vitaminen, huminezuur en fulvinezuur, voedingselementen en drie verschillende zeewierextract met natuurlijke planthormonen zoals cytokinine, gibberelline en auxine. Root & Shoot stimuleert wortel- en scheutgroei.

De standaard start dosering in pioenen kas, tunnel en buitenteelt :

20 liter per hectare Humi-B borium gebonden aan huminezuur
20 liter per hectare Dia-Life silcium, calcium en fosfaat
20 liter per hectare Phos-Life silcium, calcium en fosfaat
10 liter per hectare Root & Shoot voedingselementen, zeewier, vitamine
Een klant specifiek advies kunnen we geven aan de hand van een bodemanalyse.

Contactpersonen:
Marco mc@karobv.nl 06-86823006
Danny dr@karobv.nl 06-51147142

Start pioenenseizoen; een goede start is het halve werk!
Naar de webshop

Projecten .

Project afbeelding

Zoutzuur dosering

01 jun 2024 Bekijk project